Homburg is een merk van
Homburg

Historie

Uit het archief van de Kamer van Koophandel, 1994:


"Machinehandel Homburg dankt zijn naam aan wijlen
F. Homburg, een met veel technisch vernuft begiftigde boer uit Vrouwenparochie, die in 1961 de zogenaamde HK-verlosser voor koeien introduceerde.
Homburg, niet gespeend van enige ondernemingsgeest, begon aan de Lange Bourren in Stiens een machinebedrijfje. Het dorp lag in het hart van een agrarisch gebied, waar het proces van rationalisatie en mechanisatie de landbouw in een stroomversnelling bracht.
Homburg speelde op deze ontwikkeling in door de import van, en de handel in landbouwmachines. Daartoe behoorden onder andere sproei- en spuitmachines voor gewasbestrijding, afkomstig van de Deense fabrikant Hardi, voor wie Homburg tot op de dag van vandaag importeur in Nederland is. In de jaren zeventig had Homburg zijn eerste drainagereiniger ontworpen, een gepatenteerd model, waarvan op dit moment een scale aan typen in eigen beheer wordt gefabriceerd."

Machinehandel Homburg verhuisde in 1981 naar "It Noarderfjild", het bedrijventerrein dat destijds nog vrij aan de rand van het dorp lag. Het Stienzer familiebedrijf werd in 1989 overgenomen door Johannes de Boer, voorheen werkzaam als bedrijfsleider bij De Boer Supermarkten. In de daaropvolgende jaren had een geleidelijke overname plaatsgevonden. Het trieste was dat Dhr. Homburg twee jaar na de overname plotseling overleed. Met zijn heengaan ging ook veel know-how en technische kennis verloren.

Het productenpakket van Homburg is door de jaren heen aangevuld met zaai- en grondbewerkingsmachines van Väderstad en technische precisietechnologieën van Ag Leader. Meer daarover leest u op de verschillende productenwebsites.

Homburg Holland levert de beste en meest geavanceerde precisielandbouwtechniek met name op het gebied van gewasbescherming, grondbewerking en zaaitechniek. Service en customer care zijn de keywords voor Homburg Holland. Homburg Holland is de wereldleider betreffende onderhoud van drainage systemen.

Deel deze pagina via

Blijf op de hoogte en volg ons op social media of schrijf u in voor de nieuwsbrief!